این قسمت: ریاضیات در آشپزی!!!

پی‌رو این که این مدت خیلی ناهار و شام و افطار و سحر پختم و اینا و واقعا دستپختم خوب شده، ماشاءالله! دیشب گفتم بیام یه کم تنوع یه کار بدم واسه شام.

شما در نطر بگیرید در یک قابلمه قیمه برای ۴ نفر، ۴ تا لیمو عمانی میندازیم. در فرضی که بخوایم لیمو رو به صورت "درسته" و قاچ نشده بندازیم تو قیمه... خب؟ این تا اینجاش... مامان یه مقداری لیمو خشک کرده که حلقه حلقه‌های باریکه و بسیااااار خوشمزه اس و تو چای و دمنوش و خورشت و همه چی عالی میشه...

چی شد؟ 

من اومدم حساب کردم اگر هر لیمو ۵ تا حلقه شده باشه، باید ۲۰ تا از این حلقه‌ها بندازم تو قیمه😢

خب؟

خب که خب!!!!!!!

انقدر ترش شد که به تلخی میزد😓

ریاضیات حتی در حد ضرب و تقسیم هم به کار من یکی نیومد😭

قیمه رو از ۳ بعد از ظهر گذاشته بودم. پیاز داغشو جدا درست کرده بودم. لپه اش رو جدا پخته بودم... سیب سرخ کرده بودم... بعد اینجوری! البته قابل خوردن بودها... ولی قیمه ترازی نشد😥

...

بابا میگفت خدا خیرت بده. خیلی خوشمزه شده بود. فقط فکر کنم باید یه ۴۰، ۵۰ تا لیمو کمتر توش میریختی😂

 

از من آشپز هم دربیاد، عمرا نباید طرف نوآوری و اینجور چیزا برم چون هیچ دستاوردی توش ندارم😁

...

ولی خدایی بذارید بگم. 

دیگه الان همه غذاهای نرمال و روزمره ایرانی رو میتونم بپزم استاندارد. آش رشته و آش دوغ رو هم بلد شدم. از خارجکی‌ها هم چند تا از زن داداش یاد گرفتم. فقط بدیش اینه که برای ۴ نفر همه معیارا دستمه! بگن واسه ۵ نفر درست کن خودمو میبازم😂

شاید به نظرتون عادی بیاد، ولی من واسم خیلیییییییی مهمه این قضیه. اینقدری که شاید مامانبزرگ رو مجبور کنم واسم دیپلم آشپزی دست نوشته خودشو صادر کنه😂 چاپ کنم بزنم دیوار...

مامانبزرگ اون شب ایییینقدر از ته چین مرغ و بادمجونم تعریف کرد و خوشش اومد که فرداش عمه زنگ زده بود میگفت چی درست کردی واسش؟ تو و آشپزی؟ 

بله!!!

البته تو روزگار خوبی آشپزی رو یاد نگرفتم. مقدماتی رو توی دوران مریضی مادربزرگ و پیش رفته و "جا افتاده" رو تو مریضی پدربزرگ یاد گرفتم...

ولی خب...

میتونیم بهش اینجوری نگاه کنیم که شرایط سخت، همیشه یه ثمرات مثبتی با خودش به همراه میاره. مثلا فاطمه ای که توانایی درست کردن یه کته رو ۲۰ سالگیش نداشت، الان میتونه ته چین درست کنه و بهش افتخار کنه🤗

ادمی که خانواده بهش گفته بودن الحق که کیمیا کردی!!! از مواد درجه یک چیزی رو ساختی که قابل خوردن نیست اصلا😐 و اینک من... اینجام!!! با اشتباه قابل اغماض محاسبات لیموووو... 

در کل این مسئله چیزی بود که خیلی مورد نگرانی بود. 

روش بحث میشد...

ولی الان اوصاع مرتبه😉

۶
یاسمن گلی:)
۰۹ ارديبهشت ۰۹:۱۹

متاسفانه میتونم با اقتدار بگم که هیچ استعدادی تو آشپزی ندارم 

پاسخ :

منم همینطور بودم. ولی تلاش جواب میده
شروین ‌‌‌‌‌‌‌shervin
۰۷ ارديبهشت ۱۰:۲۵

کیمیای آشپزی رو 

پاسخ :

بازم نفهمیدم:)
شروین ‌‌‌‌‌‌‌shervin
۰۷ ارديبهشت ۰۸:۱۵

نه ، من ماجرا رو برعکس میبینم 🤣

پاسخ :

چه ماجرایی رو؟:)
De Sire
۰۶ ارديبهشت ۱۸:۳۹

سلام فاطمه جان 

آفریننننن 

من وقتی ازدواج کردم تا یه سال از روی اینستاگرام غذا میپختم :))) دم شما گرم که درجات علم و خانه داری رو با هم طی میکنی، البته من مشکلم این بود که خوابگاه بودم و امکان اشپزی نداشتم

پاسخ :

سلام 
دزیره عزیز❤
ممنووووونم از تشویقتون😍
نه این طی درجات خود خواسته نبوده. از روی جبر زمان و مکان بوده... والا من نیمرو هم نمیتونستم بپزم کما فی السابق!!!😂

یه بار از روی فیلمای اینستاگرام یه جور پاستا درست کردم. بد نشد خدایی😉 یه چیزش خوب باشه همین فیلمای آشپزیشه😂
شور شی
۰۶ ارديبهشت ۱۸:۳۴

وای خدا چقدر روی مخین شما

من هر چی داریم میریزم تو غذا

مایونز نبود کشک سمیه 

سیب زمینی نبود هویج

لپه نبود عدس

بره نبود بو قلمون

حتا فناوری آش تبدیل آش رشته به کتلت هم دارم

اما ته چین مرغ و بادمجون

ممنون که گرا دادی 

دفعه دیگه هر جور عشقم کشید

ته چین مرغ و بادمجون درست می کنم

پاسخ :

سلام😅
اینم یه مدلشه...
فقط حواستون باشه همونطور که در جریانین ته چین مرغ و بادمجون رو به خاطر اینکه توش "مرغ و بادمجون" داره اینجوری صداش میزنن... خواستین چیز دیگه بریزین یه جور دیگه صداش بزنین😂😂😂
پروانه 🕊🕊
۰۶ ارديبهشت ۱۴:۱۷

اولا هرچند اسمتم حذف کردی، یادم نمیاد کی هستی شما. =))

دوما آفرین که آشپز ماهری شدی.

دوما همیشه اینو بدون، هرچیزی را بهر کاری ساختند.

لیمو ترش خشک حلقه ای مخصوص دمنوشه، اونم فقط دکوری و تزئینی. چون خیلی ترش میشه.

لیمو عمانی هم فقط مخصوص قیمه جونه.

بازم احسنت داری. هنر آشپزی ارزشمنده

پاسخ :

سلام:)

😂
ببخشید... فاطمه هستم، ۲۴ ساله از همدان😂

عههههه؟😁 نمیدونستم!!!
تجربه مادر علمه🤣
دیگه یادم نمیره!!!
مرسی از توضیحاتتون🙏

ممنونم😍
ان‌شاءالله بهتر هم میشم!!!

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
پیوندِ عمر بسته به موییست
هوش دار
غمخوارِ خویش باش!
غم روزگار چیست؟

آرشیو مطالب
پیوندها
طراح قالب : عرفـــ ـــان قدرت گرفته از بلاگ بیان